Alkool, drogë dhe pornografi/ Detajet e jetës së priftit që po çmendin gjithë botën

0
101

Një prift katolik iu zbuluan më shumë se 2.000 fotografi dhe video pornografike në kompjuterin dhe telefonin e tij, dhe për këtë është dënuar me 25 vjet burg.

Faucher, 73 vjeç, u deklarua fajtor për pesë krime lufte, pasi hetuesit zbuluan mijëra imazhe shqetësuese dhe bisedime për përdhunimin dhe vrasjen e djemve të rinj.

Ai u deklarua fajtor për dy akuza, për shpërndarje të materialit seksualisht shfrytëzues, dy akuza për posedim të materialeve seksualisht shfrytëzuese dhe një akuzë për posedimin e drogës.

Faucher e quante veten ‘një qenush i sëmurë’ ndërsa ai kërkoi falje në sallën e gjyqit para dënimit të tij të enjten e kaluar.

“Unë isha një qenush me të vërtetë i sëmurë. Ndihem shumë i keqardhur dhe i zemëruar” u shpreh Faucher teksa u përpoq të bindte gjykatësin se ai nuk duhet të bënte burg në mënyrë që të ndihmonte të tjerët dhe ‘të jepte leksione për të këqijat e pornografisë së fëmijëve’, duke thënë se kishte ‘shumë njerëz’ që do të ‘përfitonin’ nëse nuk ishte prapa hekurave.

“Nuk ka njerëz që do të përfitojnë nëse jam në burg ose në burg”, shtoi ai. Por Scott nuk ishte i bindur, duke e quajtur priftin një ‘rrezik të ligjshëm për komunitetin’.

“Ky është një krim që ka potencial për pasoja të menjëhershme dhe afatgjata”, – shtoi gjyqtari.

Detektivi John Brumbaugh i Task Forcës për Krimet e Luftës në Internet mori qëndrim të enjten për të përshkruar shkallën e përmbajtjes shqetësuese që gjeti në pajisjet e Faucher. Brumbaugh tha se së pari mori një këshillë në lidhje me dy imazhe që ishin dërguar nga adresa e postës elektronike [email protected]. Më pas ai filloi të hetojë Faruchin, duke zbuluar mijëra ‘imazhe të dhunshme, shqetësuese dhe torturuese’ që përfshinin ‘subjektet e reja’.

Faucher foli gjerësisht tek një person i quajtur ‘Bruno’, duke u thënë atyre se ai donte të bënte marrëdhënie seksuale me djem, duke përfshirë edhe disa në familjen e tij, dhe u tërhoq nga djemtë gjashtëvjeçarë.

Prifti gjithashtu i tha Brunos se ai kishte ‘dëshira satanike’ dhe se ‘mendimi i vrasjes së dikujt fillon të më nxisë’. Ai pranoi fantazitë rreth abuzimit seksual të djemve dhe foshnjave të altarit dhe tha se i pëlqente të shihte një video të një djali të rrahur deri në vdekje.

Hetuesit gjetën imazhet e Faucher  në një kryq dhe një libër të ligjit kanonik. Në një bisedë, Faucher pretendoi se urinonte në verë për Meshën.  Ai pranoi në biseda se ndjente ‘indiferencë të mrekullueshme’ ndërsa kërkonte më shumë pornografi të fëmijëve.

Faucher është akuzuar fillimisht për 21 akuza për shfrytëzimin seksual të një fëmije kur u arrestua në shkurt. Detajet e imazheve dhe bisedave ishin aq grafike saqë shumë zgjodhën të largoheshin nga Gjykata e Rrethit Ada të enjten. Disa prej tyre dolën të përlotur.

Faucher u arrestua në shkurt. Ai i tha Brumbaugh se askush tjetër nuk kishte qasje në llogarinë e tij të postës elektronike. Ai u akuzua fillimisht për 21 akuza për shfrytëzimin seksual të një fëmije, si dhe një akuzë për posedim të LSD dhe posedim të marihuanës dhe ekstazës.

Ndërsa pranoi fajin, Faucher pretendoi se nuk mund të kujtohej për ndarjen e pornografisë me fëmijët sepse ai kishte depresion dhe demencë të shkaktuar nga alkooli.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj