Shkencëtarët zbulojnë kurën ndaj kancerit

0
96

Shkencëtarët pretendojnë se më në fund kanë arritur të gjejnë kurën që mund të luftojë sëmundjen e kancerit. “Nepeta cataria” është e njohur për aftësinë e tij për të dërguar macen në çmenduri. Por kërkimet e reja u kanë dhënë shkencëtarëve një çelës për mënyrën se si fabrika prodhon këtë kimikal, të quajtur Nepetalactone, si dhe se si ajo ndikon tek macet. Dhe ata besojnë se kjo bimë, e rezervuar për macet, mund të shërbejë si një studim i rastësishëm i rastit që mund të ndihmojë njerëzit të luftojnë kancerin. Studimi u krye nga studiues në Qendrën John Innes në Norwich dhe u botua të hënën në revistën shkencore Nature Biology Chemical.

PËRGJIGJU

Shkruani komentin tuaj
Vendosni emrin tuaj