Barka fluturuese japoneze US-2 mund të ulet në distancë shumë të shkurtër

0
55

Avioni gjigant japonez ShinMaywa US-2, përdoret në operacione shpëtimi, kërkimi, patrullimi, zjarr fikjeje dhe evakuimesh mjekësore. Ai ka qenë mjeti më i madh amfib deri sa u kaluar nga  mjeti kinez AG600 që fluturoi për herë të parë në 2017. Gjithsesi US-2 ka treguar së fundmi aftësi habitesh të uljes së ngritjes në distancë të shkurtër, siç tregohet në videot e mësipërme. Megjithëse US-2 ka pamjen e një barke fluturuese të së djeshmes, ai është shumë modern, me kabinë të xhamtë, kontroll dixhital fluturimi dhe katër motorë Rolls-Royce AE 2100J secili me nga 4,600 kuaj/fuqi. Në konfigurimin zjarrfikës mjeti mund të ngrejë 15 ujë, fluturon me 300 miljë në orë dhe deri në 3000 milje.  Megjithathë më mbresëlënës është distanca e shkurtër e ngritjes dhe uljes së tij. US-2 merr më shumë kuptim në një vend ishullor dhe pengesa e vetme është kosto e tij prej  150 milionë dollarë. Vetëm gjashtë të tilla ekzistojnë por interes për të pasur të tilla kanë shprehur India, Tailanda, Indonesia, e Greqia.

Leave a Reply